بلاگ 1401

  • ۰
  • ۰

توسط سری بستن تعدادی پمپ به‌ صورت عمودی و افقی امروز یک پنل الکتریکی بوستر پمپ گفته می‌ شود. مطابق با قوانین جدید شهرداری تمامی ساختمان‌ های نوساز باید در تأسیسات خود از بوستر پمپ آتش‌ نشانی استفاده در ادامه همراه ما باشید بوستر پمپ آتش نشانی بیشتر آشنا شوید.

 بوستر پمپ آتش نشانی چگونه کار می کند؟

در شرایط نرخ جریان یک گستر پمپ‌های آتش‌ نشانی فشاری برابر با ۱۲۰ تا ۱۴۰ درصد ایجاد می‌ کنند. از پوستر نرخ جریان ۱۵۰ درصد نرخ جریان نامی در فشار ۶۵ درصد فشار نامی است که حداکثر نرخ جریانی است که از بوستر پمپ آتش‌ نشانی انتظار داریم. فشار و جریان معادل 100% فشار و جریان نامی توسط نقطه نامی بوستر پمپ آتش نشانی به وجود می آید.

بوستر پمپ آتش نشانی

بوستر پمپ آتش نشانی

 اصطلاحات کاربری در بوسترهای اطفای حریق

  •  رایزرتر: در این لوله همواره آب وجود دارد که به سیستم آب ساختمان وصل است.
  •  رایزر خشک: لوله ای که به‌ صورت عمودی است و در آن‌ جا آب وجود ندارد و در هر طبقه یک خروجی دارد. این لوله به آب لوله‌ کشی ساختمان وصل نبوده و تنها در زمان آتش‌ سوزی توسط پمپ خودروی آتش‌ نشانی از آب پر خواهد شد. رایزر نقش ویژه‌ ای در جلوگیری از اتلاف وقت دارد و بلافاصله از محل خودروی آتش‌ نشانی تا طبقات فوقانی آب‌ رسانی می کند و خیلی زود می تواند آتش را مهار کند.
  •  رایزر ترکیبی: رایزر ترکیبی از ۲ خروجی تشکیل شده‌ است که در یکی از آن‌ ها همواره آب وجود دارد. یکی از آن‌ ها به سیستم اطفای حریق ساختمان و دیگری مخصوص خودرو آتش نشانی است. چنانچه از رایزر مشترک استفاده می‌ کنید باید تمام تجهیزات روی یک خط افقی برای هر طبقه اجرا شود.

 سایز لوله ها

  •  لوله ایستاده کلاس یک و سه حداقل 4 اینچ
  •  سایز لوله ایستاده کلاس 4 حداقل 2,1/2 اینچ
  •  سایز رایزر مشترک حداقل 4 اینچ

 لازم به ذکر است که کمترین فشار لازم برای خروجی دورترین شیلنگ آتش نشانی 4/3 اینچ معادل 2 بار می باشد و فشار خروجی ها نباید بیش از 7 بار باشد. چنانچه افزایش فشار بیشتر از فشار استاندارد باشد، باید از تجهیزات تنظیم فشار استاندارد استفاده کرد. اگر نیاز به زون های فشار بالا و فشار پایین باشد (به علت افزایش ارتفاع ساختمان)، می توان از رایزرهای مجزا با پمپ مشترک بهره برد.

 یک رایزر درین مناسب باید در مجاورت لوله‌ های ایستاده که به سامانه تنظیم فشار مجهز هستند نصب شود که بتواند جریان کامل خروجی از بزرگ‌ ترین دستگاه تنظیم فشار را هدایت کند. مطابق با قوانین و ضوابط آتش‌ نشانی تهران NFPA حداقل دبی باید 100 گالن بر دقیقه باشد. تمامی ساختمان‌ هایی که به سیستم اطفاء حریق مجهز هستند باید شیر دوقلو به ساختمان وصل شود.

 برای کاهش فشار زمانی‌ که فشار کاری در محدوده بازه مجاز نیست می‌ توان از روش‌ های زیر استفاده کرد:

  •  مخزن در بالاترین طبقه نصب شود.
  •  برای هر منطقه در موتورخانه بوستر پمپ آتش‌ نشانی مجزا نصب شود.
  •  برای هر زون از مخزن شکست استفاده‌ شده و پمپ‌ ها در زون مربوطه نصب شوند.
  •  توسط فشار پشت جعبه‌ های تقسیم می‌ توان فشار را کاهش داد.

 انواع بوستر پمپ آتش نشانی

 بوستر پمپ آتش‌ نشانی انواع گوناگونی دارد که به ۲ دسته کلی تقسیم می‌ شوند:

  •  بوستر پمپ آتش نشانی ساده
  •  بوستر پمپ آتش نشانی دارای الکتروپمپ پیشرو (جوکی دار)

 در نوع ساده بوستر پمپ آتش‌ نشانی، از دو یا چند الکتروپمپ اصلی که مشخصات یکسانی دارند استفاده می‌ شود. در صورتی‌ که در بوستر پمپ آتش‌ نشانی الکتروپمپ پیشرو از یک یا چند الکتروپمپ اصلی و یک جوکی پمپ استفاده می‌ شود. لازم به ذکر است که ظرفیت پیشرو کم‌ تر از الکتروپمپ اصلی می‌ باشد ولی فشار آن ها تقریباً برابر است.

 منظور از بوستر پمپ چیست؟

احتمالاً سوال برایتان پیش می‌ آید که بوستر پمپ چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بوستر پمپ به دستگاهی یکپارچه متشکل از یک یا چندین الکتروپمپ اطلاق می‌ شود. لازم به ذکر است که الکتروپمپ‌ ها به‌ صورت موازی به یکدیگر ملحق می‌ شوند با هم شروع به کار می‌ کنند. تمامی قطعاتی که به‌ صورت موازی هستند نوبتی روشن می‌ شوند و اگر سیستم با افزایش فشار مواجه شود به نوبت نیز هر کدام خاموش می‌ شوند. به‌ طور کلی ۲ نوع بوستر پمپ دور متغیر و دور ثابت جهت تثبیت فشار وجود دارد.

 کاربردهای بوستر پمپ

 از این مکانیزم جهت تأمین و تنظیم فشار آب در آب‌ رسانی و همچنین آبیاری و آتش‌ نشانی در مناطق مختلف استفاده می‌ شود. هد و دبی آب هر ۲ مؤلفه‌ هایی هستند که جهت محاسبه میزان آب عبوری به کار می‌ روند. در مکان‌ هایی که به سیستم هیدرانت‌ های اطفاء حریق مجهز هستند، بوستر پمپ‌ ها ۵۰۰ گالن در دقیقه به‌ عنوان حداقل ظرفیت در نظر گرفته می‌ شود.

 اصول طراحی بوستر پمپ آتش نشانی

 برای محاسبه و طراحی بوستر پمپ آتش‌ نشانی باید به بخش بسیار مهمی که مربوط به مشخص کردن مقدار آب مورد نیاز و فشار آب است دقت شود. برای سیستم اطفاء حریق در ساختمان‌ های مسکونی معمولاً از هوزریل و جعبه آتش نشانی استفاده می‌ کنند.

 جالب است بدانید هر هوزریل می تواند 800 متر مربع آب را پوشش دهد. از جعبه‌ های آتش‌ نشانی برای بیشتر کردن سطح زیربنا استفاده می‌ شود.

بوستر پمپ آتش نشانی

بوستر پمپ

 دستورالعمل سیستم آتش نشانی

 حتماً به دستورالعمل سازمان آتش‌ نشانی برای بررسی سیستم‌ های آتش‌ نشانی توجه داشته باشید. زمانی‌ که برای ثبت دستور نقشه پروژه به شهرداری منطقه ارسال می‌ شود، یکسری کلیات در مورد پروژه به‌ صورت دستورالعمل وجود دارد. برخی از بندهایی که در این دستورالعمل ذکر شده‌ اند به سیستم‌ های اطفاء حریق مربوط می‌ شوند.

 خرید بوستر پمپ آتش نشانی

 اگر برای ساختمان مسکونی یا اداری خود به‌ دنبال خرید بوستر پمپ آتش نشانی هستید، می‌ توانید از طریق همین سایت برای ثبت سفارش اقدام نمایید یک محصول با قیمت مناسب و کیفیت بالا را در محل تحویل بگیرید.

 در آخر

 ما سعی کنیم در مطالب فوق هر آن‌ چه لازم است در مورد بوستر پمپ آتش نشانی بدانید را بررسی کنیم. چنانچه در این زمینه نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید می‌ توانید با کارشناسان آذران مخزن در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

  • ۰۱/۱۱/۱۸
  • blogagency blogagency2022

آذران مخزن

بوستر پمپ

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی